Splunk User Group Nederlandse Overheid

Na de eerdere bijzonder geslaagde Splunk User-group bijeenkomsten bij de Gemeente Den Haag, de Auditdienst Rijk, het KNMI en Ministerie van Economische Zaken – DICTU, zijn we verheugd te kunnen melden dat Rijkswaterstaat heeft aangeboden de volgende meeting op 24 maart 2017 te faciliteren in Utrecht.

De agenda voor deze dag is als volgt:
09:00 – 09.30 Ontvangst
09.30 – 10.00  Kick-off door Perry van der Weyden Hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening
10.00 – 11.45  Use Cases
12.00 – 12.30  Whats new, Splunk license update
12.30 – 13.15  Netwerklunch
13.30 – 14.00 Whats new, Splunk license update
14.15 – 15.15  Technische breakout sessie en netwerken met o.a.
– Stel hier uw (technische) vragen aan uw collega’s of onze consultants
– Hoe u een use-case uitwerkt
14.15 – 15.15  Strategische breakout sessie en netwerken met o.a.
– Uitdagingen m.b.t. inrichting Splunk binnen de organisatie
– House keeping
15.30 – 15.45  Afsluiting
15.45 – Einde  Netwerkborrel

Het doel van de User-group is het onderling delen van kennis, ervaringen en toepassingen van Splunk. De User-group bijeenkomst heeft zowel een technisch als strategisch karakter en is bestemd voor:

  • Technisch specialisten, consultants en architecten binnen de overheid die kennis van en ervaring met Splunk hebben.
  • Overheidsorganisaties die serieus geïnteresseerd zijn in Splunk en willen weten hoe collega organisaties dit toepassen en hebben aangepakt.
  • CISO’s binnen de overheid, die over vaardigheden en kennis beschikken in zowel de ontwikkeling als de uitvoering van een information security management strategie.

Laat u gedurende de ochtend informeren over hoe Rijkswaterstaat Splunk heeft ingezet, zij delen eigen succes verhalen èn uitdagingen welke men heeft ondervonden bij de implementatie. SVB zal u meenemen in hun weg naar het inrichten van een Security Operations Center en in de slipstream daarvan de eerste stappen van het Monitoring Operations Center. Het middagprogramma bestaat uit twee break-out sessies, een technische- en strategische sessie. 

De rol van SMT is overigens puur faciliterend, we ondersteunen in het initiatief en organisatie van de meeting. Het is een bijeenkomst voor gebruikers, door gebruikers.

Heeft u verder onderwerpen of ervaringen die gedeeld kunnen worden met uw collega’s in overheidsland, laat het ons weten en wij voegen u graag toe aan onze agenda.
Uiteraard zijn directe collega’s en andere geïnteresseerde van overheidsinstanties ook van harte welkom op het evenement. Tenslotte is de Splunk User group voor Overheid een evenement voor elkaar, door elkaar. 
Meer Events:
Splunk Workshop
Speciaal voor de beginnende en orienterende gebruikers van Splunk, organiseren we met regelmaat een gratis Splunk workshop.
Lees verder >>
Security Workshop
Verkrijg antwoord op al uw security vragen in relatie tot SOC, SIEM en Splunk Enterprise Security tijdens de interactieve security workshop sessie van mnemonic en SMT
Lees verder >>
Splunk IT Service Intelligence workshop
Meer functionaliteiten op het gebied van inzicht en overzicht in Splunk met ITSI. Lees hier meer over de gratis workshop!
Lees verder >>
Nederlandse Gebruikersgroep Splunk
Voor gebruikers door gebruikers. Samen streven we naar een agenda waarin plaats is voor kennisoverdracht én ontwikkeling van onderlinge contacten in ongedwongen sfeer.
Lees verder >>