SMT Get Started with BIR/BIG

Krijg grip op uw BIR/BIG audit met SMT
Met het juist toepassen van Splunk en beschikbare databronnen kan (geautomatiseerd) voldaan worden aan bijna alle wet- en regelgeving. (Lees hier de blogpost)

Voor klanten in het overheidssegment heeft SMT een “Get Started with BIR/BIG” dienst ontwikkeld. Hierin bouwt SMT, binnen 5 dagen, samen met de klant een eerste dashboard om de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdiensten (of Gemeenten) na te leven.

BIR of BIG audits tot nu toe
Het voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging is voor overheidsinstanties een complexe en arbeidsintensieve activiteit.

De BIR of BIG (Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst/Gemeente) bevat eisen en voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Eisen op het gebied van aantoonbare rapportages van een instantie en beschrijvingen van processen en procedures. De meeste van deze rapportages zijn gebaseerd op de vertaling van de use cases en de daarvoor benodigde (data)bronnen.

SMT heeft bij meerdere
(overheid)instanties ervaren dat schermafbeelding-2016-10-07-om-15-55-49het werk voor, tijdens en na een audit veel tijd en resources kost. De voorbereiding van een audit gaat namelijk vaak gepaard met veel handmatig werk, waarbij de kans zeer groot is dat de aanwezige informatie niet compleet of gedateerd is, of niet het juiste beeld geeft. Tot overmaat van ramp worden handelingen door fouten vaak meerdere malen uitgevoerd.

SMT helpt u op weg!
Onze ervaring met het implementeren van Splunk en het implementeren van BIR/BIG vereisten in Splunk maakt dat wij deze kennis kunnen bundelen en aan al onze klanten kunnen aanbieden.

Onze “Get Started with BIR/BIG” is een combinatie van consultancy en technische implementatie om binnen 5 dagen de eerste audit-punten te adresseren.

Wat zijn de voordelen?
–       De klant is minder tijd kwijt met het voorbereiden van een audit;
–       Rapportages zijn herbruikbaar en makkelijk aan te passen;
–       Real-time inzicht in compliance maakt de uitkomst van een audit voorspelbaar;
–       De klant heeft een solide technologische basis om naar een proactieve organisatie te groeien. Door bijvoorbeeld preventief te handelen.

Wat houdt de SMT-Get Started with BIR/BIG dienst in?
Onze consultants sluiten in de Splunk-omgeving de juiste (max. 2) databronnen aan met behulp van standaard add-ons. Door bijvoorbeeld data uit Active Directory in Splunk beschikbaar te maken kunnen meerdere use cases uitgewerkt worden. Zo krijgt de klant zicht op het aantal ongeautoriseerde login pogingen op de productie-systemen of het gebruik van accounts door medewerkers die al uit dienst zijn.

Na 5 dagen heeft de klant een Splunk omgeving met daarin dashboards en rapportages die hen op weg helpen om de BIR en BIG audit verder in te vullen. Onze consultants werken samen met uw medewerkers en dragen de benodigde kennis over zodat de opgeleverde dashboards en rapportages door de organisatie goed gebruikt kunnen worden.

Mocht de klant na deze 5 dagen overtuigd zijn van de meerwaarde van onze aanpak dan kunnen wij hem daarna verder helpen om de overige vereisten van de audit te implementeren.

Aan de slag?
Neem dan direct contact met ons op en wij helpen u graag verder. Ook als u meer wilt weten over deze dienst of over één van onze andere diensten, staan we u graag te woord.

Meer Services:
SMT Splunk Healthcheck
Laat uw IT infrastructuur evalueren door onze ervaren technische consultants en weet zeker dat uw Splunk omgeving altijd op topniveau presteert en klaar is voor de toekomst.
Lees verder >>
Splunk Training
Haal het maximale uit uw Splunk software investering met onze geaccrediteerde Splunk trainingen en ontwikkel u snel tot een super-user of advanced administrator.
Lees verder >>
SMT Get Started with Splunk Service
We helpen uw organisatie concreet op weg met Splunk en leggen een uitstekende basis voor een succesvol vervolgtraject door u of uw medewerkers.
Lees verder >>
Splunk Server
We kunnen een volledig werkende Splunk appliance bij u op locatie leveren. U hoeft daarbij geen server(s) te regelen en kunt direct aan de slag met Splunk.
Lees verder >>
Support Services
SMT Support Services ontzorgen uw organisatie en leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering van uw (functioneel) beheer.
Lees verder >>