SMT Splunk Healthcheck

U hoeft niet ziek te zijn, om beter te worden.

Laat uw IT infrastructuur evalueren door onze ervaren technische consultants en weet zeker dat uw Splunk omgeving altijd op topniveau presteert.

Het installeren en vervolgens gebruiken van Splunk software is eenvoudig. Zo eenvoudig zelfs, dat door de vele mogelijkheden de complexiteit onverwacht toeneemt. Om te voorkomen dat u verstrikt raakt in de vele toepassingen en ingewikkelde structuren van Splunk heeft SMT de Splunk Healthcheck ontwikkeld. Met behulp van onze gecertificeerde professionals analyseren en toetsen wij uw Splunk infrastructuur, om zo de punten voor optimalisatie naar boven te halen.

SMT heeft jarenlang ervaring in het ontwerpen, installeren en implementeren  van Splunk omgevingen bij diverse organisaties. Deze opgedane kennis heeft geresulteerd in een uitgebreide lijst van best practices. Een checklist van ruim 50 punten waarop wij uw huidige Splunk omgeving grondig doorlichten.

Onze Splunk experts toetsen de omgeving op basis van de best practices op het gebied van:

  • Architectuur – Volledig in kaart brengen van de Splunk infrastructuur
  • Configuratie – op welke manier Splunk en de bijbehorende servers geconfigureerd zijn
  • Gebruik – het ontwerp van de zoekopdrachten en dashboards

Bij het evalueren van uw Splunk omgeving, worden de volgende stappen uitgevoerd:
Stap 1. Gereed maken van uw Splunk omgeving voor de Healthcheck
Stap 2. Volledig architectonisch overzicht van de bestaande omgeving
Stap 3. Controle van de omgeving op meer dan 50 punten
Stap 4. Analyse van het huidige zoekgedrag en prestatie door gebruikers en dashboards.
Stap 5. Volledig rapport over de huidige omgeving en suggesties voor de toekomst.

Waarom een Splunk Healthcheck?
Hoe weet u of uw Spunk omgeving klaar is voor de toekomst? De technische experts van SMT evalueren uw IT landschap en helpen u bij de benodigde voorbereiding. Wacht niet tot er problemen zijn, voordat u een Healthcheck laat doen. Een grondige analyse zorgt dat uw Splunk omgeving stabiel blijft, ook in de toekomst.

Na de uitvoering van de Healthcheck heeft u een complete rapportage in handen. Het gespecificeerde rapport geeft waardevolle inzichten in uw omgeving, welke u ondersteunen bij het definiëren van de toekomstige plannen. Het helpt om het maximale uit uw Splunk omgeving te halen en mogelijke obstakels proactief te voorkomen.

Neem contact met ons op voor verdere details over de Splunk Healthcheck.

Meer Services:
Splunk Training
Haal het maximale uit uw Splunk software investering met onze geaccrediteerde Splunk trainingen en ontwikkel u snel tot een super-user of advanced administrator.
Lees verder >>
SMT Get Started with Splunk Service
We helpen uw organisatie concreet op weg met Splunk en leggen een uitstekende basis voor een succesvol vervolgtraject door u of uw medewerkers.
Lees verder >>
Splunk Server
We kunnen een volledig werkende Splunk appliance bij u op locatie leveren. U hoeft daarbij geen server(s) te regelen en kunt direct aan de slag met Splunk.
Lees verder >>
Support Services
SMT Support Services ontzorgen uw organisatie en leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering van uw (functioneel) beheer.
Lees verder >>
SMT Get Started with BIR/BIG
Voor klanten binnen de overheid heeft SMT een “Get Started with BIR/BIG” service ontwikkeld. Hierin richten wij log management in volgens artikel 10 van de BIR/G.
Lees verder >>