Splunk Appliance

Het samenstellen en regelen van de juiste hardware voor Splunk kan een tijdrovende en langdurige bezigheid zijn. Enerzijds om de juiste configuratie vast te stellen, anderzijds vanwege procedures en goedkeuringen. En uiteraard de tijd die vervolgens nodig is voor de levering en implementatie van de hardware in de betreffende IT omgeving.

Kant en klare oplossing

Inspelend op deze situatie, hebben we in samenwerking met Fujitsu een aantal Splunk appliances samengesteld. Deze kant en klare combinaties van hardware, operating system en Splunk, zorgen ervoor dat organisaties zelf geen servers hoeven te regelen. Daarnaast hoeven ze zich niet te bekommeren over de juiste en optimale hardware configuratie, performance en installatie van het operating system en de software. Waardevolle tijd kan hiermee worden bespaard en Splunk wordt hierdoor gegarandeerd op de juiste wijze en systemen geïnstalleerd.

Appliance Modellen

De SMT Splunk Appliance is momenteel beschikbaar in twee uitvoeringen:

  • SMT Splunk ApplianceDe Search Head, die geschikt is voor Splunk én voor een eventuele installatie in combinatie met de Splunk App voor Enterprise Security.
  • De Indexer, die eveneens ingezet kan worden als Search Head of als gecombineerde Search Head en Indexer.

De appliances zijn uiteraard schaalbaar en flexibel uit te breiden. Ze bestaan uit:

  • Server hardware die geoptimaliseerd is conform de Splunk systeem requirements.
  • Het operating system (CentOS) is geïnstalleerd, geconfigureerd en optimaal gehardened.
  • De Splunk software is geïnstalleerd.

Extra storage

Vanzelfsprekend kan de appliance ook met extra externe storage uitgevoerd worden. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij grote hoeveelheden- of een langere bewaartermijn of beschikbaarheid van de data. Onze storage oplossing (zie rechterzijde), heeft verder als kracht dat deze een uitstekende onderlinge comptabiliteit en performance heeft met de Splunk appliances.

Expertise

Als Elite en Value Added Partner van Splunk, hebben we jarenlange expertise en ervaring met het implementeren en onderhouden van onder andere Splunk in Big Data infrastructuren. Deze hebben geresulteerd in SMT best practices voor de configuratie, implementatie en benodigde hardware voor deze oplossingen.

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen ontvangen over de Splunk appliance en de configuratiedetails, neemt u dan gerust contact met ons op.

Meer Services:
SMT Splunk Healthcheck
Laat uw IT infrastructuur evalueren door onze ervaren technische consultants en weet zeker dat uw Splunk omgeving altijd op topniveau presteert en klaar is voor de toekomst.
Lees verder >>
Splunk Training
Haal het maximale uit uw Splunk software investering met onze geaccrediteerde Splunk trainingen en ontwikkel u snel tot een super-user of advanced administrator.
Lees verder >>
SMT Get Started with Splunk Service
We helpen uw organisatie concreet op weg met Splunk en leggen een uitstekende basis voor een succesvol vervolgtraject door u of uw medewerkers.
Lees verder >>
Support Services
SMT Support Services ontzorgen uw organisatie en leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering van uw (functioneel) beheer.
Lees verder >>
SMT Get Started with BIR/BIG
Voor klanten binnen de overheid heeft SMT een “Get Started with BIR/BIG” service ontwikkeld. Hierin richten wij log management in volgens artikel 10 van de BIR/G.
Lees verder >>