Support Services

Voor menig organisatie zal het geen onbekend scenario zijn: de kosten van beheer zijn aanzienlijk en/of er is onvoldoende kennis, (getraind) personeel, tijd of focus in huis om de beheertooling functioneel en administratief goed bij te houden.

SMT kan u hiermee uitstekend verder van dienst zijn. We geven u hiervoor keus uit een menu aan opties, van deeldiensten tot complete uitbesteding van het onderhoud van uw beheersoftware. SMT Support Services ontzorgen uw organisatie en leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering van uw (functioneel) beheer.

SMT Standaard SupportStandaard Support

Standaard support is in feite het basisgerecht. Voor vragen over- of issues met de tooling kunt u bij ons terecht, waarna we u van afstand zullen helpen. Dat kan ook middels een remote login, wat handig kan zijn om met u mee te kijken in uw systeem, direct op het moment dat het nodig is. Bijvoorbeeld om aanvullende informatie te verzamelen, een incident te onderzoeken of zo mogelijk direct op te lossen.

Admin OnsiteAdmin Onsite

Als uitbreiding op de standaard support bieden we admin onsite. Administratieve taken en het onderhoud worden hierbij door onze specialisten op afroep van afstand of bij u op locatie uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld de volgende taken omvatten:

  • Advies en/of uitvoering van de installatie van de voor u juiste en relevante recente software releases.
  • Wijzigingen doorvoeren in uw beheersoftware, zoals het aanmaken van users, groepen, rapportages, etc.
  • Onsite incident afhandeling.
  • Health check van de betreffende systemen.
  • Training on the job aan uw medewerkers.

Doordat de werkzaamheden door gecertificeerde productexperts worden uitgevoerd, bent u ervan verzekerd dat uw beheeroplossing continu in optimale conditie is. Daarnaast hebben uw medewerkers meer tijd om zich te richten op hun primaire en andere taken, bijvoorbeeld de functionele kant van ICT-beheer. Verder blijven ze door het periodieke advies op de hoogte van de laatste stand van zaken.

MaaSManagement as a Service (MaaS)

MaaS is de ultieme dienstverlening van SMT. U hoeft zich niet langer te bekommeren om het functioneel beheer, dit wordt met vaste regelmaat door de experts van SMT uitgevoerd. Dit kan zowel bij u op locatie als vanaf afstand uitgevoerd worden. Werkzaamheden die u hiermee onder andere uit handen worden genomen zijn:

  • Alle werkzaamheden die onder admin onsite vallen.
  • Bewaking en eventueel herstel van de beschikbaarheid van de betreffende tooling.
  • Doorvoering van functionele wijzigingen.
  • Periodieke rapportage omtrent beschikbaarheid en afhandeling van service requests en incidenten.

Wij zorgen ervoor dat uw beheersoftware up-to-date en in lijn blijft met elke verandering in uw ICT-infrastructuur. MaaS ontzorgt u maximaal waardoor u zich volledig kunt richten op de output van de tooling.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over onze Support Services, dan vernemen we dat graag.

Meer Services:
SMT Splunk Healthcheck
Laat uw IT infrastructuur evalueren door onze ervaren technische consultants en weet zeker dat uw Splunk omgeving altijd op topniveau presteert en klaar is voor de toekomst.
Lees verder >>
Splunk Training
Haal het maximale uit uw Splunk software investering met onze geaccrediteerde Splunk trainingen en ontwikkel u snel tot een super-user of advanced administrator.
Lees verder >>
SMT Get Started with Splunk Service
We helpen uw organisatie concreet op weg met Splunk en leggen een uitstekende basis voor een succesvol vervolgtraject door u of uw medewerkers.
Lees verder >>
Splunk Server
We kunnen een volledig werkende Splunk appliance bij u op locatie leveren. U hoeft daarbij geen server(s) te regelen en kunt direct aan de slag met Splunk.
Lees verder >>
SMT Get Started with BIR/BIG
Voor klanten binnen de overheid heeft SMT een “Get Started with BIR/BIG” service ontwikkeld. Hierin richten wij log management in volgens artikel 10 van de BIR/G.
Lees verder >>