26 Jun

De twee nieuwe Splunk Fundamentals Trainingen bij SMT

Splunk authorized training providerSplunk heeft haar trainingsprogramma onlangs op een aantal punten gewijzigd, met als resultaat de nieuwe Splunk Fundamentals trainingen. In dit artikel zetten we de belangrijkste aanpassingen voor u op een rij en beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen.

Wat verandert er precies?
De Using Splunk, Searching & Reporting with Splunk en Creating Splunk Knowledge Objects trainingen komen te vervallen. Deze worden vervangen door twee Splunk Fundamentals trainingen. De andere vervolgtrainingen van Splunk blijven ongewijzigd.

Splunk Fundamentals 1
Fundamentals 1 is de opvolger van Using Splunk en het eerste gedeelte van de Searching & Reporting with Splunk training. Tijdens deze eerste Fundamentals training leren deelnemers de basisvaardigheden in Splunk, waaronder het zoeken, navigeren en het maken van eenvoudige rapporten.

Op haar website biedt Splunk deze training aan als gratis eLearning. Deelnemers krijgen 30 dagen online toegang om deze training zelfstandig af te ronden. Let daarbij op dat dit alleen gratis is voor organisaties met een betaalde Splunk licentie.

Splunk Fundamentals 2
De Splunk Fundamentals 2 training vervangt de Creating Splunk Knowledge Objects en het overgrote deel van de Searching & Reporting training. Het is het vervolg op de Fundamentals 1 training en gaat verder in op de zoekopdrachten, rapportages en knowledge objects in Splunk. Afronding van de Fundamentals 1 training is een vereiste om hieraan te mogen deelnemen.

De Fundamentals 2 training zullen we na de zomervakantie op maandelijkse basis organiseren. We verwijzen u graag naar onze volgende webpagina voor de data en aanvullende informatie.

Hoe zit het met de voorwaarden?
De Splunk Fundamentals trainingen zijn een vereiste voor alle vervolgtrainingen en worden daarom aanbevolen aan iedereen die Splunk gebruikt. Ook de voormalige combinatie Using, Searching & Reporting en Creating Knowledge Objects blijft daarvoor geldig. Mocht u deze al eerder gevolgd hebben, dan hoeft u de Splunk Fundamentals trainingen daarvoor niet alsnog te volgen.

Is Splunk Fundamentals 1 alleen als eLearning beschikbaar?
De gratis variant is alleen als eLearning beschikbaar. Volgt u de training liever klassikaal met een trainer, dan kunnen we deze op aanvraag voor u organiseren. Dit houdt in dat we deze training bij voldoende interesse klassikaal bij SMT of als groepstraining bij u op locatie kunnen verzorgen. Aan deze trainingsvarianten zijn kosten verbonden.

Hoe toont u aan dat u voldoet aan de voorwaarden?
Indien u uw trainingen bij SMT gevolgd heeft, kunnen wij dit nakijken in onze administratie en hoeft u dit niet aan te tonen.  Mocht u een voor een vervolgtraining vereiste training niet bij SMT gevolgd hebben (bijvoorbeeld de Fundamentals 1 eLearning bij Splunk), dan zijn er twee mogelijkheden:

  • U stuurt ons uw certificaat toe
  • Wij vragen het op bij Splunk, indien u het certificaat nog niet heeft ontvangen

Wat is de tijdsduur van de Fundamentals trainingen?
Het duurt ongeveer één dag (8 uur) om de Splunk Fundamentals 1 training als eLearning te volgen. Dit is ook de tijd die wij er aan besteden als wij deze training klassikaal of bij u op locatie geven. De Splunk Fundamentals 2 training geven we in drie dagen van ongeveer 8 uur.

Hoe werkt het met de gratis eLearning?
U kunt zichzelf op de Splunk website aan melden voor de Fundamentals 1 training en u heeft dan 30 dagen de tijd om de training van in totaal 8 uur te volgen. De eLearning omgeving onthoudt waar u gebleven bent, waardoor het mogelijk is om de training over een aantal dagen uit te spreiden. Het is daarbij van belang om te weten dat de gratis toegang eenmalig is. Nadat de 30 dagen verstreken is, kan deze niet verlengd of opnieuw aangevraagd worden. Voor deelnemers is het daarom raadzaam om zich pas aan te melden op het moment dat ze de training ook daadwerkelijk gaan volgen.

Zijn de prijzen van de trainingen gewijzigd?
Indien de Fundamentals 1 training als gratis eLearning wordt gevolgd, zijn de totale kosten voor de nieuwe Fundamentals trainingen lager dan de oude combinatie van Using Splunk, Searching & Reporting en Creating Knowledge Objects.

Vragen en advies
Mocht u vragen hebben over deze of andere Splunk trainingen, dan vernemen we dat graag. U kunt hiervoor ons contactformulier gebruiken of telefonisch contact opnemen via +31 (0)88 018 4100.

Geplaatst door Bastiaan ter Mors op 26/06/2017, 13:33 0 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*