1 Nov

Splunk Licentiewijziging

Zoals je wellicht al hebt vernomen, heeft Splunk haar licensering onlangs aangepast. Vanaf nu zijn alle nieuwe license keys trust based. Dit houdt in dat Splunk niet langer zal blokkeren indien er meer capaciteit wordt gebruikt dan waarvoor betaald is.

Overigens blijft de regel van toepassing dat (volgens de Splunk license agreement) de aangeschafte licentiecapaciteit maximaal 4 maal per maand overschreden mag worden. Indien dit vaker gebeurt, dient de licentie geüpgraded- of het verbruik verlaagd te worden. Meer informatie hierover vind je op de volgende pagina op de Splunk website.

We regelen de nieuwe “no-enforcement” license key graag voor onze klanten. Het is daarbij goed te weten dat deze alleen werkt vanaf versie 6.5 en het niet nodig of verplicht is om deze aan te vragen of in gebruik te nemen. Huidige Splunk license keys blijven gewoon werken, ook in de nieuwe Splunk 6.5.0 release (met daarbij ons gebruikelijke advies om met de upgrade te wachten tot de release van Splunk 6.5.1).

Mocht je het op prijs stellen dat we de license key voor je aanvragen, of mocht je hierover vragen of opmerkingen hebben, dan kun je dat eenvoudig kenbaar maken middels ons contactformulier.

Bekijk verder de volgende video voor de belangrijkste verbeteringen en nieuwe features in Splunk 6.5:

Geplaatst door Bastiaan ter Mors op 01/11/2016, 14:39 0 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*