Houd meer tijd over met de TOPdesk Connector for Splunk

 

Publicatie in ICT Magazine – Uitgelicht

 

Organisaties maken veelvuldig gebruik van big data-oplossingen zoals Splunk om hun besluitvorming te ondersteunen met data en hun dienstverlening te verbeteren. De inzichten die dergelijke big data platformen opleveren zijn zeer waardevol bij het identificeren van afwijkingen of problemen.

 

Splunk biedt de mogelijkheid om signalering in te richten, maar de verdere afhandeling en follow-up vindt bij de meeste organisaties plaats in Service Management-oplossingen zoals TOPdesk. Prioritering, selectie van de juiste oplosgroepen, escalatie strategieën en dergelijke kunnen in TOPdesk worden opgenomen om een correcte afhandeling van deze signaleringen te waarborgen. Tot voor kort moesten organisaties, die Splunk gebruiken voor signalering en TOPdesk voor Service Management, incidenten handmatig aanmaken in TOPdesk. Deze handeling kost onnodige vertraging en is gevoelig voor fouten. Ook ontbreekt de link tussen de twee omgevingen. In Splunk is het hierdoor lastig de status van het bijbehorende incident te achterhalen en in TOPdesk is de aanleiding en huidige status in Splunk niet eenvoudig toegankelijk.

Minder fouten, minder tijd

Big data specialist SMT en TOPdesk hebben de handen ineengeslagen om dit proces minder foutgevoelig en minder tijdrovend te maken. Hoe? Met een koppeling tussen Splunk en TOPdesk. Erwin Klappe was als Partner Manager namens TOPdesk betrokken bij de integratie tussen Splunk en TOPdesk. “TOPdesk helpt organisaties aan een betere dienstverlening en een werkomgeving waarin medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Dit doen we met gebruiksvriendelijke software die je eenvoudig integreert en die samenwerking stimuleert. Veel van onze klanten gebruiken Splunk om hun ruwe data om te zetten in inzichten over hun dienstverlening. Door de applicaties aan elkaar te koppelen wordt er geen dubbel werk verricht, waardoor je tijd bespaart en de kans op fouten minimaliseert.”

 

Volledig automatisch

SMT is een data-driven solution provider en helpt organisaties bij hun digitale transformatie. Tevens is SMT al sinds het eerste uur Splunk Elite Partner en de enige geaccrediteerde partij in de Benelux voor de officiële Splunk trainingen. Om de meldingen van Splunk efficiënt en foutloos in TOPdesk te krijgen, ontwikkelde SMT de TOPdesk Connector for Splunk. Koert Flapper is Splunk Architect bij SMT en is als Product Manager verantwoordelijk voor de TOPdesk Connector for Splunk. “De Connector (Splunk add-on) verbindt Splunk en TOPdesk zodat je volledig automatisch tickets kan genereren in TOPdesk op basis van een alert of standaard zoekopdracht in Splunk. Kopiëren of overtypen is dus niet meer nodig. De TOPdesk Connector for Splunk is een robuuste integratie die gebouwd is als een standaard Splunk App en daardoor snel en gemakkelijk te installeren is.”

Data slim ontsluiten
Flapper: “Data wordt steeds belangrijker voor organisaties, het is de basis waarop zowel operationele, tactische als strategische beslissingen worden genomen. Het vormt de kern van de bedrijfsvoering. Als je data slim gebruikt, kun je er cruciale vragen mee beantwoorden, de klanttevredenheid verhogen en je processen optimaliseren. Deze koppeling vereenvoudigt de opvolging in TOPdesk van binnen Splunk verkregen informatie uit machinedata. Data-driven decision making wordt hiermee een stuk eenvoudiger.”

 

Webinar
Op 25 februari 2021 geeft TOPdesk samen met Koert Flapper van SMT een webinar over de TOPdesk Connector for Splunk. De webinar duurt 45 minuten en wordt in het Nederlands gehouden. Tijdens de webinar kun je live vragen stellen via de chat. Aanmelden kan hier.