mnemonic Security Report 2018

2017 was een bewogen jaar op het gebied van security en dat is op zijn minst een understatement. Denk alleen maar aan de wereldwijde WannaCry aanval en de impact die dit heeft gehad op grote delen van het bedrijfsleven, ziekenhuizen en andere instituten. Maar het ergste ligt zeker niet achter ons, want hackers zullen steeds op zoek gaan naar nieuwe manieren om virussen te verspreiden. Dus is het tijd voor een aantal voorspellingen. De kristallen bol is opgepoetst, de sterren zijn geraadpleegd, en wij presenteren u graag het mnemonic Security Report 2018.

In dit jaarlijks terugkerende rapport deelt mnemonic inzichten die zijn verkregen door hun Security Experts en het Security Operations Center.

Meer dan ooit is mnemonic overtuigd van de waarde van en behoefte aan samenwerking tussen security bedrijven, overheidsinstellingen, rechtshandhaving en IT-experts. Ook vorig jaar heeft mnemonic deelgenomen aan diverse nationale en internationale initiatieven. Momenteel hebben ze meer dan 200 samenwerkingsverbanden met internationale Threat Intelligence partners. Al deze security-initiatieven zijn voorbeelden van security innovatie en het oplossen van reële problemen. Het is bewijs van het positieve effect van samenwerking in de wereld van security.

Kunnen we problemen voorkomen? Het antwoord is nee, maar we kunnen er wel op voorbereid zijn!

In het rapport komende volgende onderwerpen aan bod:

  • Security voorspellingen voor 2018 en daarna
  • Inzichten van mnemonic’s SOC van het afgelopen jaar
  • Wat is de echte waarde van informatie veiligheid?
  • Beveilig uw webapplicaties in de cloud
  • Zie GDPR als een kans

 

U kunt het volledige rapport downloaden via deze link. Wilt u meer weten over de service van mnemonic kijk hier of neem contact op met onze experts.

Over mnemonic

De Managed Detect & Response service van mnemonic genaamd Argus, is dè expert op het gebied van security. Via het Argus platform wordt er machine learning en big data analytics toegepast om events te kwalificeren, waardoor het aantal te onderzoeken events drastisch wordt gereduceerd. Daarna worden ze handmatig geanalyseerd door security analisten van mnemonic.

Vervolgens worden ze verrijkt met extra threat intelligence vanuit Argus. Een combinatie van geautomatiseerde en menselijke processen zorgt voor een beheersbaar aantal incidenten die worden doorgestuurd naar de eigen SOC medewerkers. Zij zijn dus alleen bezig met het onderzoeken van security events die er daadwerkelijk toe doen voor uw organisatie.

 

Februari 2018