De toegevoegde waarde van Cisco Tetration op Splunk en vice versa

door: Patrick Jonker, Multi-Cloud Analytics and Workload Protection Sales bij Cisco

 

Veel klanten vragen “als ik Tetration gebruik, heb ik dan Splunk nodig?” of “als ik al Splunk heb, zou ik dan nog in Tetration moeten investeren?”. Het antwoord op beide vragen is “ja!”.
Beide oplossingen hebben een geheel eigen benadering om problemen in de operatie van het datacenter aan te pakken en zijn gespecialiseerd in verschillende use cases.

.

Tetration Analytics verzamelt, bewaart en analyseert metadata van ieder pakket dat door het datacenter stroomt. Het heeft een focus op use cases met betrekking tot applicatie segmentatie, compliance en het handhaven van policies.
Splunk daarentegen verzamelt, analyseert en visualiseert ieder type machine data om zo inzicht te verschaffen in IT-operations (inclusief datacenter ops), Security, Business Analytics en IoT use cases.

 

De applicatie-inzichten van Tetration en de mogelijkheden met betrekking tot policies kunnen de data in Splunk’s SIEM (Splunk Enterprise Security) aanvullen. Daarnaast kan beleid worden afgedwongen om mogelijke compliancy problemen aan te pakken die in Splunk zijn gemarkeerd. Ook biedt Splunk waarde voor Tetration met application layer informatie en machine data analytics in de gehele IT- en security omgeving.
Samen zorgen Splunk & Tetration voor een compleet overzicht van de IT-operations en stelt het u in staat om agile, veilige en compliant datacenters te bouwen.

 

Het Cisco Tetration Analytics platform biedt een oplossing voor belangrijke operationele en beveiligingsproblemen in het datacenter. Dit doen ze door “behavior-based” applicatie-inzichten te bieden, het genereren van policies te automatiseren en zero-trust implementaties mogelijk te maken door middel van applicatie segmentatie.
Splunk is het platform dat machine data verzamelt, analyseert en visualiseert op alle niveaus in de IT-stack, inclusief applicaties en infrastructuur (opslag, rekenkracht en netwerk). Hierdoor kunnen organisaties bedrijf kritische beslissingen nemen die verband houden met monitoring, troubleshooting en planning.
Gecombineerd krijgt u een compleet beeld van uw IT-operations omgeving, bent u in staat om policies op te leggen en compliant, agile datacenters te bouwen.

 

Cisco heeft onlangs een nieuwe Splunk-app voor Tetration gelanceerd, die u in Splunkbase kunt downloaden. Deze app integreert Tetration en Splunk.

 

Meer informatie over Cisco Tetration kunt u vinden op onze website, of neem contact op met onze experts.

 

Maart 2018