The State of Dark Data

Meer dan 80% van de business en IT managers zijn het er over eens dat data de basis is van succes. In 2017 heeft The Economist verkondigd dat data ‘s werelds meest waardevolle resource is en volgens Gartner moet data worden gezien als waardevolle activa. De kracht van data, en de steeds geavanceerdere analyse tools, vertrouwen op de mogelijkheid om sterk verschillende data te combineren om nieuwe inzichten op te doen en nieuwe segmenten te ontdekken, de efficiëntie te verhogen en de informatiebeveiliging te verbeteren.

 

Tenzij natuurlijk, uw data niet te vinden is. Informatie waarvan je niet weet dat je het hebt of waar je geen volledige toegang toe hebt, blijft in het duister. Dat wordt dark data genoemd, alle onbekende en ontoegankelijke data binnen een organisatie welke wordt gegenereerd door systemen, apparaten en interacties. Maar waarom streeft een organisatie ernaar om alle data aan het licht te brengen?

 

Onze partner Splunk heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht: “ The State of Dark Data”, waarin wordt besproken hoe dark data wordt geïdentificeerd, wie er mee werkt en de betrokkenheid van AI bij dit alles. Gebaseerd op een wereldwijd onderzoek onder 1.300 IT en business managers, geeft het onderzoek inzicht in hoeveel data er in de realiteit van invloed is op het huidige business landschap.

 

Enkele interessante feiten uit het rapport:

  • Gemiddeld schatten IT en business managers dat 55% van hun data ‘dark’ is. Terwijl bijna iedereen aangeeft dat data “erg belangrijk” tot “heel erg belangrijk” is voor het algemene bedrijfssucces.
  • Vandaag de dag gebruikt maar 12% AI om de bedrijfsstrategie te ondersteunen, maar 61% geeft aan dat binnen 5 jaar te willen inzetten.
  • Vaardigheden op het gebied van data worden belangrijk binnen iedere functie, vooral op managementniveau. Terwijl 92% van de respondenten bereid is nieuwe vaardigheden te leren, is maar 57% “erg enthousiast” of “heel erg enthousiast” om meer met data te werken.

 

De respondenten schijnen hun licht op data en delen hun ervaringen hoe zij dark data aan het licht brengen. Zij onderschrijven wederom het belang van data voor een succesvolle bedrijfsvoering.

Lees de verhalen van andere managers over de hele wereld en download het volledige rapport!

 

 

Mei 2019