Twee nieuwe Splunk Fundamentals trainingen bij SMT

Splunk heeft het trainingsprogramma op een aantal punten gewijzigd. Het resultaat zijn twee nieuwe Splunk Fundamentals trainingen. In dit artikel zetten we de belangrijkste veranderingen op een rij. 

 

De veranderingen

De Using Splunk, Searching & Reporting with Splunk en Creating Splunk Knowledge Objects trainingen komen te vervallen. Deze worden vervangen door twee Splunk Fundamentals trainingen. De vervolgtrainingen van Splunk blijven ongewijzigd.

Splunk Fundamentals 1 

Fundamentals 1 is de opvolger van Using Splunk en het eerste gedeelte van de Searching & Reporting with Splunk training. Tijdens deze Fundamentals 1 training leren deelnemers de basisvaardigheden in Splunk, waaronder het zoeken, navigeren en het maken van eenvoudige rapporten.

Op haar website biedt Splunk deze training aan als gratis eLearning. Deelnemers krijgen 30 dagen online toegang om de training zelfstandig af te ronden. Dit is alleen gratis voor organisaties met een betaalde Splunk licentie. Volgt u de training liever klassikaal met een trainer, dan kunnen we deze op aanvraag voor u organiseren. Aan deze trainingsvarianten zijn kosten verbonden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Splunk Fundamentals 2 

De Splunk Fundamentals 2 training vervangt de Creating Splunk Knowledge Objects en het overgrote deel van de Searching & Reporting training. Het vervolg op de Fundamentals 1 training gaat verder in op de zoekopdrachten, rapportages en knowledge objects in Splunk. Afronding van de Fundamentals 1 training is een vereiste om hieraan te mogen deelnemen.

De Fundamentals 2 training organiseren we op maandelijkse basis. Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

De voorwaarden

De Splunk Fundamentals trainingen zijn een vereiste voor alle vervolgtrainingen. Ze worden daarom aanbevolen aan iedereen die Splunk gebruikt. Ook de voormalige combinatie Using, Searching & Reporting en Creating Knowledge Objects blijft daarvoor geldig. Mocht u deze al eerder gevolgd hebben, dan hoeft u de Splunk Fundamentals trainingen niet alsnog te volgen.

Indien u uw trainingen bij SMT heeft gevolgd, dan kijken wij dit na in ons systeem. Mocht u een vereiste training voor een vervolgtraining niet bij SMT gevolgd hebben (bijvoorbeeld de Fundamentals 1 eLearning bij Splunk), dan vragen wij u het certificaat naar ons op te sturen.

.

Tijdsduur van de Fundamentals trainingen

Splunk Fundamentals 1 duurt ongeveer één dag (8 uur) om de training als eLearning te volgen. Dit is ook de tijd die wij eraan besteden als wij deze training klassikaal of op locatie geven. De Splunk Fundamentals 2 geven we in drie dagen van ongeveer 8 uur.

 

Gratis eLearning

Op de Splunk website kunt u zichzelf aan melden voor de Fundamentals 1 training. U heeft dan 30 dagen de tijd om de training van in totaal 8 uur te volgen. De eLearning omgeving onthoudt waar u bent gebleven. Het is dus mogelijk om de training over een aantal dagen uit te spreiden. De gratis toegang is eenmalig. Nadat de 30 dagen verstreken zijn kan deze niet verlengd of opnieuw aangevraagd worden. Voor deelnemers is het daarom raadzaam om zich pas aan te melden op het moment dat ze de training ook daadwerkelijk gaan volgen.

 

De prijzen

Indien de Fundamentals 1 training als gratis eLearning wordt gevolgd, zijn de totale kosten voor de nieuwe Fundamentals trainingen lager dan de oude combinatie van Using Splunk, Searching & Reporting en Creating Knowledge Objects. Kijk voor een overzicht van de trainingen en bijbehorende tarieven op onze trainingen pagina.

Meer weten?
Heeft u vragen over deze of andere Splunk trainingen, neem dan contact met ons op.