Verhalen van SplunkLive!

Eind vorig jaar nam SMT deel aan SplunkLive! in Utrecht, waar klanten, partners en andere dataliefhebbers aanwezig waren. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat drie van onze klanten op het evenement presenteerden.

Belastingdienst, POST Lux en Irdeto – allen delen hun Splunk-verhalen en leggen uit hoe ze de waarde van hun data maximaliseren.

Van security use cases tot bedrijven die big data-inzichten gebruiken in ieder onderdeel van de organisatie. Het is duidelijk dat data centraal staat in elk bedrijf en de schaal van inzichten groeit elke dag. Hieronder volgt een kort overzicht van elk klant-verhaal en een video van de klanten die het verhaal zelf vertellen.

 

Belastingdienst

Karl Lovink, Technical Lead, Security Operations Center en Arnold Holzel, Security Analyst, Security Operations Center bij SMT.

In een gezamenlijke presentatie leggen Karl en Arnold uit hoe de Belastingdienst 1,5 TB aan data per dag indexeert in Splunk en hoe het team omgaat met real-world phishing-aanvallen. Hierbij doen criminelen zich voor als vertegenwoordigers van de Belastingdienst. Het team legt uit hoe ze phishing zo snel mogelijk detecteren en zo met Splunk inzichtelijk krijgen wie e-mails probeert te verzenden namens de Belastingdienst.

 

 

Irdeto

Jan-Jaap Oosterwijk, Technology Evangelist en Constantin Bajireanu, Manager, Service Operations Center

Jan-Jaap en Constantin van Irdeto, geven een fascinerende presentatie over hoe de wereldleider in digitale platformbeveiliging haar netwerk met Splunk bewaakt. Ook de toekomstplannen om Splunk IT Service Intelligence te introduceren komen aan bod. Irdeto beschermt platforms en applicaties voor media, entertainment, games en connected transport. Irdeto vertrouwt op Splunk en VictorOps om bedrijfsstatistieken en trends te volgen en hebben te maken met 84.000 geplande meldingen per dag.

 

POST Luxembourg

Cu Nguyen, Ph D. Data Scientist en Security Architect

Cu neemt ons mee door een deep-dive in PBX-hacking en hoe een van de grootste bedrijven in Luxemburg een probleem van enkele miljoenen per jaar detecteert – fraude. Cu legt uit hoe het verrijken van data in Splunk een veilige en nauwkeurigere manier biedt om een dreiging te analyseren. Hij demonstreert hoe gehackte nummers werden gedetecteerd en automatisch werden geblokkeerd dankzij Splunk.

 

 

Januari 2019