Hoe Machine Learning & Artificial Intelligence effectief in te zetten?

Machine Learning is een steeds belangrijker onderdeel van IT geworden. Dit effect is zowel zichtbaar in de manier waarop IT Machine Learning gebruikt om de bedrijfsvoering te optimaliseren als in de manier waarop IT de bedrijfsactiviteiten ondersteunt. Toch hebben organisaties moeite om het effectief in te zetten en het te koppelen aan bedrijfsresultaten.

ESG heeft onlangs 320 IT- en business professionals ondervraagd die bekend zijn met de data-analytics omgeving van hun organisatie, inclusief het gebruik van of plannen voor Machine Learning. Op basis van de verzamelde gegevens als onderdeel van dit onderzoeksproject, concludeert ESG:

  • Machine Learning is key voor de operationele efficiëntie van bedrijven. De meeste organisaties beschouwen Machine Learning als een van hun belangrijkste zakelijke en IT-prioriteiten.
  • Machine Learning is nog steeds een IT-aangelegenheid. Bedrijven hebben hulp nodig om manieren te vinden om ML naast IT uit te breiden naar andere delen van de organisatie.
  • Gebrek aan kennis en vaardigheden staat de kracht van Machine Learning in de weg. Organisaties zien nog steeds belemmeringen om ML effectief in te zetten, zoals het gebrek aan ervaren of opgeleid personeel en het gebrek aan betere IT-infrastructuur die nodig is om ML te ondersteunen.

 

Benieuwd hoe u AI en ML effectief in kunt zetten? Download dan de ESG Research Insights Paper!

ESG Research Insights Paper - Leveraging AI and ML for Greater Impact

 

Wilt u meer weten over Machine Learning en Artificial Intelligence? Lees dan ook onze blog serie.