Splunk blijft groeien!

In de laatste jaren heeft Splunk al diverse bedrijven overgenomen, deze zijn een welkome toevoeging gebleken op hun Big Data platform.

Enkele maanden geleden kondigde Splunk de acquisitie aan van Phantom, een SOAR – Security Orchestration, Automation & Respons platform. Het SOAR-platform van Phantom helpt organisaties de efficiëntie van hun Security Operations Center (SOC) te verbeteren door taken te automatiseren, workflows te orkestreren, de samenwerking te optimaliseren en sneller op incidenten te kunnen reageren. En vorige week kwam daar VictorOps bij, een incident management platform voor DevOps omgevingen.

Nu de samenvoeging van Splunk & Phantom in een verder stadium is gekomen, is er ook meer bekend over de integratie van de 2 platformen. Phantom blijft een opzichzelfstaand product en zal ook als zodanig beschikbaar blijven. De merknaam en community eromheen blijven in de huidige vorm doorgaan. Van de overname merken de bestaande klanten van Phantom dus weinig.
De positionering van Phantom zit met de SOAR-mogelijkheden dicht tegen Enterprise Security aan. Het is de verwachting dat we enkele functionaliteiten van Phantom terug gaan zien in Splunk. Wellicht via geïntegreerde features of juist met een koppeling tussen beide producten.

VictorOps is vers van de pers en hierover is tot op heden nog niets concreets naar buiten gekomen. Het motto van VictorOps is “Making on-call suck less”, een duidelijk statement wat uitstekend past bij Splunk. Kort gezegd, helpt VictorOps het Development Operations team met het opzetten van een Platform of Engagement. Een plek waar de juiste competenties bij elkaar gebracht worden met alle benodigde informatie, voorzien van de juiste context en verrijking. Dit platform versnelt het oplossen van incidenten en het uitvoeren van een root cause analysis.

Hoewel beide partijen nog weinig los laten over de precieze details van de overname, hebben Rick Fitz (Splunk SVP IT Markets) en Todd Vernon (CEO, VictorOps) elkaar geïnterviewd wat al de eerste hint geeft over hoe nu verder.