Services.

We bring it
to the core

Wij ondersteunen onze klanten in iedere fase van het traject en delen graag onze ervaringen. Zowel voor de techniek, de planmatige uitvoering, support en de educatie. Wij leveren services waarbij wij u op weg helpen, of blijvend support leveren aan uw organisatie. Geen enkele situatie is hetzelfde en dus passen we onze service aan naar uw specifieke behoefte.

Consultants

38

Gemiddeld cijfer workshops

8.1

Customer Competence Centre

SMT biedt haar klanten een compleet Competence Centre met specialisten op diverse gebieden. Wij leveren onze services in diverse combinaties en mogelijkheden.

Lees meerClose

Customer Competence Centre

SMT biedt haar klanten een compleet Competence Centre met specialisten op diverse gebieden. Zo hebben we projectmanagers, architecten en consultants om uw projecten te begeleiden, bouwen en creëren.

Onze Power Users en Administrators ondersteunen hierbij bestaande omgevingen. De Administrators zijn opgeleid tot het niveau van Application, System en Functional Management. Onze service desk levert zo eerste- en tweedelijns support. Wij leveren onze services in diverse combinaties en mogelijkheden.

 

 

SMT Customer Competence Centre

 • Projectmanagers & consultants voor complete begeleiding
 • Architecten om projecten te bouwen
 • Power Users en Administrators voor ondersteuning bij bestaande omgevingen

Uw omgeving

SMT kan uw complete omgeving ondersteunen met expertise op locatie alsook op afstand. Het is zelfs mogelijk om Splunk te leveren als functionaliteit via Splunk as a Service (SplaaS). Met onze diverse servicemogelijkheden zijn wij uw one-stop-shop leverancier.

 

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze experts!

mnemonic

Ter ondersteuning van een SOC biedt SMT de Managed Detect and Response service van mnemonic. Het security platform gebruikt machine learning en big data analytics om events te identificeren. Wat kan mnemonic betekenen voor uw organisatie?

Lees meerClose

mnemonic

Een belangrijk deel van het werk op een Security Operations Center (SOC) bestaat uit het wegfilteren van false positives. Welke events moeten verder onderzocht worden en welke zijn false positive? Hoe reduceert men nu duizenden events tot een reëel en werkbaar aantal? En vooral, zonder toe te geven op kwaliteit en betrouwbaarheid!

 

Een goed ingerichte Security Information and Event Management oplossing (SIEM) kan al tussen de 99% en 99,8% van de security events wegfilteren. Maar zelfs daarna kunnen er nog duizenden events overblijven om te onderzoeken. Het SOC is dan nog steeds veel tijd kwijt met het identificeren welke events verder onderzocht moeten worden.

 

Wat doet mnemonic?

Om het SOC te ondersteunen, biedt SMT de Managed Detect and Response service van mnemonic genaamd Argus. Dè expert op het gebeid van veiligheid. Via het Argus platform wordt er machine learning en big data analytics toegepast om de events te kwalificeren. Het aantal te onderzoeken events wordt drastisch gereduceerd. Daarna worden ze handmatig geanalyseerd door security analisten van mnemonic.

Vervolgens worden ze verrijkt met extra threat intelligence vanuit Argus. Een combinatie van geautomatiseerde en menselijke processen zorgt voor een beheersbaar aantal incidenten die worden doorgestuurd naar de eigen SOC medewerkers. Zij zijn dus alleen bezig met het onderzoeken van security events die er daadwerkelijk toe doen voor uw organisatie.

 

 

mnemonic

 • Machine learning en big data analytics om events te identificieren
 • Handmatige analyse
 • Extra threat intelligence

Lees in ons artikel over een praktisch voorbeeld waarin mnemonic 400.000 security events terugbrengt tot 2 die er echt toe doen.

Wilt u meer weten over Argus of wat deze service voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze specialisten!

Get started with Splunk

Wij geven u graag een kick-start met Splunk. In enkele dagen tijd leert u uitgebreide rapportages en heldere dashboards te creëren in Splunk, en leggen we een waardevolle basis voor de toekomst.

Lees meerClose

Get started with Splunk

Wij geven u graag een kick-start met Splunk! In enkele dagen tijd leert u uitgebreide rapportages en heldere dashboards te creëren in Splunk, en leggen we een waardevolle basis voor de toekomst. We beginnen met een goed gesprek, om duidelijk boven tafel te krijgen wat de behoefte is en wat u wilt bereiken. Vervolgens worden gezamenlijk de volgende fases doorlopen:

 • Infrastructuur – We installeren de Splunk software en 1 à 2 Splunk Apps op de door u beschikbaar gestelde server.
 • Verzamelen – We helpen u met het aansluiten van 1 à 2 databronnen en zorgen ervoor dat deze op de juiste wijze door Splunk geïndexeerd wordt.
 • Testen – We bekijken of alles naar behoren werkt en mogelijke resultaten worden direct gedeeld.
 • Heldere dashboards – We zorgen ervoor dat de verzamelde informatie wordt gepresenteerd in heldere dashboards in de geselecteerde Splunk Apps.
 • Gebruikerservaring op maat – We creëren een rapport en/of alert om de Splunk informatie te delen met andere gebruikers of afdelingen. Tevens wordt de rollenstructuur in Splunk toegelicht.

 

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Besparing van tijd en resources in het voortraject
 • In korte tijd waardevolle informatie creëren
 • Door het toepassen van best practices wordt een solide basis gelegd
 • Gezamenlijke werkwijze met overdracht van kennis en kunde

 

Mede door de kennisoverdracht en de werkzaamheden in nauwe samenwerking met uw organisatie, resulteert dit in een solide basis voor een goede integratie van Splunk.

Behoefte aan meer?

Het is mogelijk om dit traject uit te breiden of aan te passen aan uw specifieke behoefte. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het behandelen van meerdere cases, installatie van meerdere Splunk Apps, maatwerk applicaties of dashboards, database-koppelingen. Tijdens een intakegesprek worden het aantal dagen vastgesteld dat nodig is voor deze service.

Wilt u weten wat deze service voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze specialisten!

Splunk Healthcheck

Uw organisatie hoeft niet ziek te zijn, om beter te worden. Laat uw IT-infrastructuur evalueren door onze ervaren technische consultants en weet zeker dat uw Splunk omgeving altijd op topniveau presteert.

Lees meerClose

Splunk Healthcheck

Uw organisatie hoeft niet ziek te zijn, om beter te worden. Laat uw IT-infrastructuur evalueren door onze ervaren technische consultants en weet zeker dat uw Splunk omgeving altijd op topniveau presteert.

 


Best Splunk practices

Onze jarenlange ervaring in het ontwerpen, installeren en implementeren van Splunk omgevingen bij diverse organisaties, hebben wij omgezet naar een uitgebreide lijst van best practices.  Deze kennis heeft geresulteerd in een checklist van ruim 50 punten waarop wij uw huidige Splunk omgeving grondig doorlichten.

Doorlichten Splunk omgeving voor een grondige health check:

 • Architectuur - Volledig in kaart brengen van de Splunk infrastructuur
 • Configuratie - Op welke manier Splunk en de bijbehorende servers geconfigureerd zijn
 • Gebruik - Het ontwerp van de zoekopdrachten en dashboards in compliance

Rapport met waardevolle inzichten

Na de uitvoering van de Healthcheck heeft u een gespecificeerd rapport in handen wat u waardevolle inzichten geeft in uw omgeving. Het helpt om het maximale uit uw Splunk omgeving te halen en mogelijke obstakels proactief te voorkomen.

Bekijk de productsheet of neem contact op met onze specialisten voor meer informatie!

Splunk4Rookies

SMT organiseert Splunk4Rookies waarin we u de mogelijkheden en de basisbeginselen van Splunk laten zien. In drie uur tijd komen web interfaces aan bod, zoekopdrachten, dashboards en visualisaties. Het is een interactieve sessie waarbij belangrijke tips en tricks worden gedeeld.

Lees meerClose

Splunk4Rookies

Het is heel eenvoudig om te beginnen met Splunk. U kunt het gratis downloaden, binnen enkele minuten is het geïnstalleerd en kunt u er mee aan de slag. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden en wat kunt u er mee bereiken? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens Splunk4Rookies.

 

De basis

Splunk4Rookies-sessies zijn een geweldige kans om de waarde van Splunk in no-time te ontdekken. Of uw organisatie nu start met het gebruik van Splunk of wanneer u net onderdeel bent geworden van een team met Splunk Ninja’s en de basisprincipes wilt begrijpen, Splunk4Rookies is uw kans.

Interactieve sessie

Splunk4Rookies is een interactieve hands-on sessie en geeft u een duidelijk beeld van Splunk en de mogelijkheden. Na afloop weet u wat Splunk voor u kan betekenen. En vooral welke toegevoegde waarde het heeft op het gebied van Business, IT Operations en Security. Een solide start voor een vervolgtraject binnen uw organisatie.

 

Splunk4Rookies

 • Creëer uw eigen Splunk gedistribueerde omgeving op AWS
 • Verzamel en indexeer data
 • Zoeken & statistieken
 • Creëren van interactieve dashboards

De praktische kant

Deelname is gratis, net als het downloaden van Splunk. Neem uw eigen laptop mee voor de workshop zodat u mee kunt doen met de hands-on oefeningen. De sessie vindt plaats op ons kantoor in Zoetermeer, Nederland of Zaventem, België. We starten om 10:00 uur en eindigen om 13:00 met een lunch.

Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende Splunk4Rookies.

Workshop Splunk IT Service Intelligence

Deze applicatie van Splunk is een next generation monitoring en analytics oplossing. U verkrijgt inzichten in de status en gezondheid van de IT-systemen. Gegevens uit diverse bronnen worden gecombineerd voor een multidimensionale analyse. U kunt valse meldingen direct signaleren en trends beter begrijpen.

Lees meerClose

Workshop Splunk IT Service Intelligence

Heeft u behoefte aan meer inzicht in bedrijfskritische systemen? Wilt u tegelijkertijd operationele processen kunnen verbeteren? En daarnaast ook nog zakelijke en IT-activiteiten monitoren op basis van statistieken en indicatoren? Uiteraard alles passend bij de strategische doelstellingen van de organisatie. Tijdens de workshop Splunk IT Service Intelligence leggen wij graag uit hoe Splunk ITSI u hierbij kan helpen.

 

Splunk ITSI

Deze applicatie van Splunk is een next generation monitoring en analytics oplossing. U verkrijgt inzichten in de status en gezondheid van de IT-systemen. Gegevens uit diverse bronnen worden gecombineerd voor een multidimensionale analyse. U kunt valse meldingen direct signaleren en trends beter begrijpen. Met behulp van machine learning worden afwijkingen in processen en systemen vroegtijdig herkent.

 

Workshop Splunk IT Service Intelligence

 • Introductieworkshop waarbij de beginselen van SPLUNK ITSI worden toegelicht
 • Een gecertificeerde Splunk trainer toont de mogelijkheden aan de hand van praktische voorbeelden tijdens een interactieve sessie
 • Deelname is gratis op het SMT hoofdkantoor in Zoetermeer of Zaventem (België)

De praktische kant

Deelname is gratis, net als het downloaden van Splunk. Neem uw eigen laptop mee voor de workshop zodat u mee kunt doen met de praktijkoefeningen. De workshop vindt plaats op ons kantoor in Zoetermeer, Nederland of Zaventem, België. We starten om 10:00 uur en eindigen om 13:00 met een lunch.

 

Kijk in onze agenda voor de eerste volgende workshop.

Deze bedrijven maken al gebruik van onze services:

AFAS
CAK
Gemeente Den Haag
Dunea
ASR
Sator
bol.com
ProRail
RDW
SIDN
T-Mobile
Universiteit van Amsterdam
Schiphol
Quincey ten Kroode

Vragen over onze services?

Neem contact op met ons

Bel of mail gerust als er nog vragen zijn over onze services. Graag maken we een afspraak om te kijken wat SMT voor uw organisatie kan betekenen.